Кой не обича вкусни торти, пастички и подобни изкушения, които карат небцето да полети до седмото небе? Едва ли има някой, който може да им устои.

През лятото обаче често имаме нужда от нещо по-леко, съвместимо с тежките горещини и подготовката на фигурата ни за плажа. Ето някои страхотни идеи за леки десерти за лятото.

Топ летни десерти

Бананов пудинг

Банановия пудинг е десерт, но можете да го ядете за закуска, обяд или вечеря. Бананите са много полезни за здравето, а и от тях се получават чудесни сладкиши. Пудингът пък е по-лек десерт, за разликата от повечето пълни с брашно изделия, така че комбинацията е повече от перфектна за летните месеци.

Мелба

Всеки човек иска да се разхлади с малко сладолед в най-големите горещини. Ето защо винаги е добра идея да се направи мелба, но задължително тя да бъде придружена с много плодове за максимално количество витамини.
Можете също така да поръсите мелбата с шоколадови пръчици за разкош!

Цедено кисело мляко с плодове

Този десерт е изключително подходящ за всяко време от годината, но особено за лятото. Както знаем, традиционното българско кисело мляко е доста полезно и носи за стомаха и цялостното ни здраве безброй ползи.
Когато е съчетано с пресни плодове като например ябълки, горски плодове, банани и други, тогава се получава истинска „бомба“ от витамини и пробиотици – нещо, от което всички ние имаме нужда.

Бисквитки от овесени ядки

Овесените ядки също са много полезни за здравето. Те зареждат тялото с така необходимите му протеини и здравословна доза въглехидрати, така че то да има сила и енергия през целия ден. Освен това те са пълни с фибри, които насърчават доброто здраве на стомашно-чревната флора, помагайки за лекота, редовен стомах и незаменимо чувство за свежест.
Има редица рецепти в мрежата за различни, но винаги вкусни бисквитки от овесени ядки. За максимални ползи, можете да добавите към тях сушени плодове за повече сладост, както и косово масло, което е много по-полезно от традиционните мазнини, които бяхме свикнали да използваме в миналото.

Протеинов шейк

Протеиновите шейкове са много модерни напоследък и това съвсем не е случайно. Както личи от името им, те съдържат висока доза протеини. С тяхна помощ можете да отслабвате и да тренирате без умора, добивайки все по-добра и добра форма. А това е нещото, което всеки иска за лятото!
За протеинови шейкове също има различни рецепти, които могат да доставят вкусна и свежа доза десерт в горещите следобеди, когато хората имат нужда от нещо сладичко. Добавете плодове към тях и се насладете на всички ползи, които ще ви поддържат в страхотна кондиция!