Дребните сладки са чудесно допълнение за всеки специален повод. Независимо дали празнувате рожден ден, годишнина или друг скъп семеен празник, тези изделия успяват да зарадват с лекота всяко небце.

Ето няколко идеи за ефектни дребни сладки

Орео трюфели

Орео бисквитки, крема сирене и чипс от бял шоколад са комбинация, направена сякаш в рая на десертите.

Еклери

Френските еклери са обичани вече и от редица българи и дори може да се каже, че вече е традиционна част от трапезите у дома. Въпреки това, еклерите винаги са изискано предложение за всеки празник и винаги впечатляват околните.
Приготвянето им не е чак толкова лесно, особено когато искате те да са леки като перце, така че ако вложите повече усилия, със сигурност ще бъдат високо оценени от хората, които ги опитат.

Вафлички

Кой казва, че вафлите могат единствено да се купят от магазина? Тъкмо напротив, те могат да бъдат приготвени в домашни условия и да станат много, много по-вкусни от тези, които сме свикнали да си купуваме.
Рецептата обикновено е пипкава, но пък не е толкова трудна за изпълнение, така че би била чудесна идея да се заемете с приготовлението им или най-малкото да поръчате такива от някоя пекарна в града.

Прасковки

Кой не помни любимите прасковки още от детските години? А и ако повечето от нас са яли само купени, то такива, приготвени в домашни условия или в хубава сладкарница, могат да се похвалят с несравним вкус.
Заложете на тях, когато организирате празненство, за да можете не само да впечатлите гостите си, но и да ги върнете с носталгия към детските години. Те ще ви бъдат благодарни за това!

Сурови бонбони

В 21 век хората се стараят да се хранят все по-здравословно и това е повече от похвално. Една чудесна идея, ако посрещате по-претенциозни гости или организирате парти сред изискани клиенти, е да помислите за сервирането на сурови бонбони.
Суровата храна е изключително полезна. Както е известно, колкото по-малко обработена термично е една храна, толкова повече се запазват полезните вещества в нея.
За суровите бонбони можете да изберете рецепта, съставена от сурови ядки като кашу и бадеми и фурми, които да придадат сладост и да слепнат сместа. Такива дребни сладки са много вкусни и позволяват на всеки човек да ги похапва без никакви угризения.
Това важи дори и за най-фините дами!

Традиционни бонбони

Е, бонбоните са любими на всички ни и просто няма как да сбъркате с тях. Изберете някоя от множеството рецепти в мрежата или поръчайте онлайн и зарадвайте своите гости!