Детски рожден ден! Без паника…
Рожденият ден на детето (без значение дали става на 1 или на 10 г.) наближава. И в главите на родителите настъпва истинска паника – колко деца ще дойдат, каква да бъде темата, каква ще бъде детската торта, а храната, напитките, забавленията. Факт е, че един детски рожден ден може да се превърне в едномесечна предварителна подготовка, която изисква много нерви, търпение, преговори с детето и.финансиране, разбира се.
За щастие, днес може да се намерят толкова много забавни и оригинални идеи за кетъринг за детски рожден ден, че родителите трябва само да седнат и да изберат най-подходящото за рожденика и неговите гости.

Фирма за кетъринг аз детски рожден ден

Ако пък нямат време или желание за готвене и правене на сандвичи, хапки и торти, добро и сигурно решение е да изберат фирма, която организира кетъринг за детски рожден ден. А за възрастните остава само да се погрижат за мястото и забавленията.

Сандвичите са лесни, но могат да бъдат скучни за децата. Те търсят нещо по – различно, по – разнообразно, не се страхуват да опитват нови вкусове. Освен това малките днес са експериментатори и ако им се предложат нетрадиционни храни, не биха ги отказали. Но наред с това трябва да бъде красиво, цветно и забавно.

Идеи за солени хапки подходящи за кетъринг за детски рожден ден

Пилешки хапки

Нарязано на парченца пилешко филе, панирано в корнфлейкс, е безопасна идея за всяко детско парти. Децата обожават подобни ястия и могат да ги хапват дори с ръце.

Панирани сиренца и кашкавалчета

Още една идея за хапване с пръсти (или на клечка). Подобно на пилешкото, тези чудни хапки са пълни с вкус, засищащи са и са фаворит на малки и големи. За да ги направите по – здравословни, може да ги изпечете в силна фурна, а не да ги пържите. Чудесна опция за кетъринг за детски рожден ден.

Мини бургери на шишче за детски рожден ден

Да е бургер, не е бургер. Да е шишче, не е шишче. Но е вкусно като двете. Изрежете от филия хляб малки кръгчета и подредете хлебче, парче кашкавал, чери домат, мини кюфте, маслинка, хлебче. Прекарайте шишче и… това е – просто, лесно и оригинално!

Чийзбургер кифлички с бекон за детски рожден ден

Вместо да поднасяте традиционната пица, изненадайте децата с подобни кифлички. Разточете тесто (бутер или обикновено, купено от магазина) и изрежете еднакви по големина квадрати. Намажете с доматен сос, сложете слайс сирене и поръсете с малки парченца бекон. Сгънете на плик или като вързопче, намажете с яйце и изпечете. Може да поръсите със сусам или нигела.