Избор на питка и торта за кръщене – един от най-важните моменти при организацията на първото голямо събитие в живота на вашето бебе
Организирането на кръщене може да бъде доста стресиращо, особено когато се опитвате да се обгрижвате вашето бебе в първите месеци. Събитието събира семейството и приятелите, пред очите на които детето да бъде представено на Бог. Кръщенето се провежда в църква, след което бива последвано от парти или прием. Това ви дава възможност да отпразнувате въведението на детето си в църквата, заедно с вашите гости.

Подготовка на кръщене – питка и торта за кръщене

Много детайли трябва да бъдат планирани, за да премине без проблеми един от най-важните дни за вашето дете и един от тях е изборът на питка и торта за кръщене. Професионалистите от „Жанета“ предлагат перфектния избор на питки за кръщене и торти за кръщене. Можете да избирате от различни вкусове торти с маслен крем, пандишпанови и медени блатове, декорирани с различни украси, както и вкусни тестени изделия – празнични пити и погачи.

Съвети при избора на питка и торта за кръщене

За да ви помогнем да направите идеалния избор на питка и торта за кръщене, сме подбрали за вас няколко ценни съвети. Следвайки тези няколко основни стъпки, бъдете сигурни, че ще имате перфектната церемония:

Как искате да изглежда тортата за кръщене?

Разгледайте предложенията на „Жанета“. Можете да съчетаете дизайна на тортата с поканите за събитието. Не забравяте, че можете да експериментирате толкова, доколкото желаете. Можете да персонализирате тортата за кръщене по ваш избор.

Какъв да бъде вкусът на тортата?

Можете да заложите на класиката – плодова торта. Но защо не опитате различни вкусове – брюле, с какаова глазура, фъстък, череши и т.н. Ако пък желаете тя да е на няколко нива, можете да изберете няколко различни вкуса. А избирайки тестени изделия, изборът също е широк – вита баница, питка плитка, празнична питка без сирене и т.н.

А с колко парчета да бъде тортата

? Броят на парчетата в тортата за кръщене зависи от броя на поканените гости и техния апетит. Размерът може да повлияе на дизайна, който желаете. Можете да се спрете на една по-голяма торта или на по-малка, на 2 или 3 нива. Броят на парчетата също така зависи от майсторството ви на рязане.

Вие ли ще разрязвате тортата за кръщене?

Някои родители решават сами да се заемат с тази задача, а други оставят това в ръцете на персонала на мястото, където празнуват. Не забравяйте да се консултирате предварително с персонала, за да проверите дали рязането и сервирането на торта за кръщене е включено в пакетната цена, която сте заплатили при уговаряне на мястото на събитието.