Какво е нужно за организиране на сватба?

Ако е дошъл момента да свържете живота си с любимия човек и искате това да бъде законно в обредния дом и в църквата пред Бог, да отпразнувате този специален ден с родители, роднини, близки и приятели, ще имате нужда от няколко неща. Първо и най-важното нещо е финанси, колкото и неприятно да звучи, всяко нещо, свързано с организацията на едно такова събитие, струва пари. Трябва да си определите бюджет, както и да предвидите до колко сте склонни да го надвишите.

Подготовка на сватба – важни етапи

Най-важните етапи при организирането на сватба започват от избора на дата за сватбата. Набележете си няколко дати, за да може, когато резервирате час в църквата, обредния дом и ресторанта, всичко да бъде на една дата. Следваща стъпка е списък с гостите, поканите за тях и местата, на които ще са в ресторанта или където сте избрали да се проведе веселбата. Помислете дали да бъде тематична или традиционна сватба. След това ангажирайте сватбен фотограф, оператор, ди джей за събитието. Следващ етап при организирането на сватбата е да се погрижите за запазване на час при фризьор, маникюр, педикюр и гримьор. Следва декорацията – какви цветя желаете, балони, специалната сватбена украса, в какви цветове и нюанси да е. Помислете за кумове, шаферки и тяхното облекло, помислете и за булчинската рокля и младоженския костюм, за различни детайли, като подарък за кумовете, подаръци за гостите. Не забравяйте за превозното средство – дали да наемете луксозен автомобил или ще потърсите „помощ от приятел“, или ще използвате ваш личен автомобил за булката. Имайте предвид традициите за взимане на булката, на кумовете, за ритуалите в заведението – ритане на менче, хвърляне на букет и жартиер.

Друг важен етап при организирането на сватба е менюто за гостите. А също така и сватбената торта. Тя е изключително важна и трябва да бъде колкото оригинална и феноменална, толкова и вкусна. Можете да изберете да бъде на два или повече етажа, с декорация на цветя, с фигурка на младоженци като за финал най-отгоре. Вариантите са много, изберете най-добрата сватбена торта за вашата сватба.

Организирането на този специален ден не е лесна задача. Затова има сватбени агенции, които могат да се погрижат за всички тези етапи при организацията. Можете да се доверите на професионалисти, които ще ви спестят много време и нерви. Дори да нямате ясна представа какво точно искате, можете да разчитате на специалистите в тази област да ви насочат към желанато, към мечтаното от вас, за да имате един неповторим, незабравим прекрасен и специален сватбен ден.