За нас, хората, които стоим зад марката „Жанета“, сладкарството е едно от най-вкусните и креативни кухненски умения. А за повечето хора е и едно от най-трудните за научаване. Но всяка трудност може да бъде преодоляна, ако се приложат няколко хитрини. Затова, ако се мъчите с приготвянето на палачинки или изгорелите кифлички ви причиняват главоболие – вижте няколко хитрини в сладкарството, които може да използвате!

Малки тайни в сладкарството

  1. Ако използвате готова смес за кекс добавете малко масло и мляко вместо растително масло и вода. Така сладкишът ще стане по – пухкав и вкусен.
  2. Ако се опитвате да направите бисквити, като от рекламна снимка. но декорацията изглежда така, сякаш изображението е драсканица на дете, не се отчайвайте. Опитайте да украсите бисквитите или тортата с обикновена спринцовка – това е сто пъти по – лесно и можете буквално да рисувате върху нея!
  3. Ако искате да предотвратите залепването на сладкиша намажете дъното на тавата, в която ще печете, с масло и поръсете с брашно. Просто и незалепващо!
  4. Нямате време или необходими съставки, за да направите глазура, можете да я замените с пудра захар. Сложете белтък, пудра захар и малко вода или мляко и бъркайте енергично. Крайният резултат – лъскава и ефектна глазура.
  5. Искате да направите двуцветна глазура за торта, но не знаете как? Пригответе две торбички и поставете различна смес във всяка от тях, след което допрете двете торбички една в друга и тортата ви ще бъде красиво декорирана само за няколко минути!
  6. Ако по някаква причина не можете да намерите точилката за тесто разточете тестото с бутилка.
  7. Ако търсите красива, бърза и ефектна декорация, използвайте ядливи цветя. От розови листенца до клонки лавандула – така ще придадете на тортата си усещане за пролет. Те ще направят вашата торта много красива и ще ухае на цветя.
  8. Когато украсявате сладкиш или торта с шоколадови бонбони предварително я покрийте с лек крем или разтопен шоколадов слой, така че бонбоните да имат за какво да се задържат, в противен случай ще паднат навсякъде.
  9. Няма нужда да правите фондан. Готов фондан може да се купи в повечето супермаркети. Той е идеален за изработка на торта и е много лесен за работа. Преди да работите с него, уверете се, че имате чиста, суха повърхност, върху която да разточите фондана или захарната паста. Поръсете с пудра захар, за да не залепне и използвайте чиста точилка.
  10. Ако тортата е несъвършена по краищата, използвайте шоколадови пурички. Просто покрийте тортата с маслен крем или шоколад.